Transport marfa pe diferite distante rutiere

 • Transport marfa pe diferite distante rutiere

  Transport marfa pe diferite distante rutiere

   

  Transport marfa pe diferite distante rutiere 

  In randurile de mai jos incercam sa va explicam ce este o firma de transport pe diferite distante rutiere, mai exact ce sta in spatele masinilor de transport frumos inscriptionate care le intalniti pe toate autostrazile din lume .  ?

   

  Nu avem de gand sa enumeram pasii legali de constituiere a unei societati comerciale cu obiectul de activitate transport de marfa pe anumite distante rutiere , am dori doar sa va familiarizam putin cu aceasta activitate.

  Ce inseamna serviciul de transport international ?

  A oferi servicii de transport unui client, inseamna mai mult decat a transporta ocazional o marfa din punctul A in punctul B si pe anumite distante rutiere atat din Romania cat si din Europa respectiv in cazul nostru Italia, mai ales daca iti doresti sa oferi servicii de transport marfa de calitate, daca doresti sa rezisti pe o piata cu o concurenta acerba, cu o sumedenie de bariere, atat de ordin legislativ cat si de know-how.

   

  Pionii importanti din echipa unei firme de transport sunt: conducatorii auto, dispecerii, managerul de transport.

   

  Cum incepe activitatea de transport marfa ?

  Activitatea de transport incepe prima data cu un mijloc de transport in stare optima, atat din punct de vedere tehnic cat si estetic, asigurarile la zi, de la asigurarea RCA, CASCO (ajuta mai ales in cazul transportului international de marfa ), CMR (asigurarea de transport de marfa) la asigurare de asistenta rutiera, asigurari extra pentru conducatorii auto.

  distante rutiere

  distante rutiere

  Echiparea corespunzatoarea de la anvelope de calitate specifice anotimpului, la echipamente de ancorare (chingi, coltare, materiale antiderapante), echipamente de protectie, echipamente GPS, efectuarea reviziilor la timp, remedierea problemelor tehnice in stadiul incipient.

   

  De ce avem nevoie pentru a oferi un transport de marfa atat sigur cat si rapid ?

  Este nevoie de un conducator auto responsabil, constient de responsabilitatea pe care o detine, de cat de important este sa respecti timpii de conducere / odihna, legislatia in vigoare, limita de viteza. Conducatorul auto este cartea de vizita a unei firme de transport, el intra in legatura directa cu majoritatea clientilor la punctul de incarcare / descarcare, de aceea este nevoie sa aibe un comportament si limbaj adecvat.

  Cum putem sa oferim transport pe mai multe distante rutiere

  Un dispecerat disponibil 24/7, pregatit profesional, atat pentru a prelua comenzi cat si pentru a se ocupa de situatiile neprevazute.

  Coordonarea activitatii in asa mod in care intarzierile sa fie minime, marfa sa ajunga in siguranta, clientii sa fie satisfacuti. Este nevoie de sinceritate, sa anunti clientii si in cazul unei intarzieri sau a unei probleme aparute.

  Manager de transport

  Managerul de transport care cunoaste si respecta prevederile legale cu privire la circulatia pe drumurile publice, in trafic intern si international de marfuri. Planifica, organizeaza si verifica activitatea legata de transport, coordoneaza echipa si se ocupa de documentele necesare, programeaza rutele.

  Tot in responsabilitatea managerului de transport cade si sarcina de a prelua cererile de oferta si a comenzilor din partea clientilor, gaseste solutia optima si organizeaza transportul in cele mai bune conditii, cu respectarea calitatii si termenelor cerute de standardele firmei, optimizeaza costurile de transport.

  Comunicare permanenta

  Comunicarea este foarte importanta – atat din partea clientul cand inainteaza o cerere de transport in care detaliaza informatiile legate de marfa care urmeaza sa fie transportata – de la dimensiuni, greutate la adresa completa si corecta, comunicarea din partea soferului cum ca a incarcat conform cu datele transmise de dispecer, comunicarea intre dispecer si client, de la confirmarea incarcarii, sau ivirea unei situatii la incarcare / pe drum, la actualizarea statusului pana in momentul livrarii.

  Promovare si marketing

  Este normal ca intr-o firma mica – activitatea financiara sa fie externa, partea de marketing sa fie preluata de o firma de domeniu, partea de service auto sa fie acoperita de un service autorizat.

  Suntem de accord ca activitatea de transport cuprinde mult mai multe decat cele amintite aici, insa in linii mari am vrut sa creionam putin munca noastra.

  Comments are closed.